show 21 | 30 augustus 2018 | Ahmed Marcouch

1 jaar burgemeester,
2 uur interview

Op 1 september zit hij precies 1 jaar in het zadel, onze burgemeester Ahmed Marcouch. Samen met Basti kijkt hij terug op een overvol jaar, inclusief gemeenteraadsverkiezingen. Hoe kijkt hij uit naat het wonen in Klarendal? En slaagt hij in zijn voornemen om burgervader te zijn voor álle Arnhemmers, arm en rijk, geleerd en analfabeet, hetero en homo, Arnhem-Noord én Zuid, jong en oud?

Van Noord-Marokko via Amsterdam-Slotervaart naar Arnhem, dat suggereert een boeiende levensloop. Over zijn achtergrond, ambities, dromen en plannen met onze stad gaat Basti Baroncini op 30 augustus met hem in gesprek.

Is de aanwezigheid van Ahmed Marcouch nog nét niet helemaal genoeg reden om aanstaande donderdag naar Luxor Live te komen? Misschien kunnen we je dan over de streep trekken met Nienke Deiters.

De uit Wageningen afkomstige Deiters beweegt zich al bijna tien jaar in het Gelderse popcircuit. Ze is beïnvloed door Kate Bush en Joni Mitchell, terwijl ook de ruimtelijkheid en de rust in de muziek van Fink haar inspireert. Tijdens de pauze én na afloop zal Nienke een aantal van haar nummers spelen van het album Taste of colour.

Donderdag 30 augustus, 19.30 uur, Luxor Live

Ahmed Marcouch Ome Joops Tour
Foto: Gerard Burgers