Show 1 | 2 december 2015 | Boekhandel Hijman Ongerijmd

Politiek luistert niet naar burgers
Politici luisteren niet naar burgers. Loop een café in en je hoort het. Dat zien we in de landelijke politiek, maar ook in onze eigen stad. Afgelopen week nog in de krant: ‘Burger buitenspel bij plannen voor Kerkplein Arnhem‘. Daar gaat Basti het over hebben met Paulus Blom, auteur van het boek Waarom gemeenten niet naar burgers luisteren, dat dit najaar verscheen.

Radicalisering Arnhemse jongeren
Of we het nou leuk vinden of niet: Arnhem is oververtegenwoordigd onder Syriëgangers. Volgens dagbad Trouw is Arnhem zelfs een van de drie jihadistenregio’s van Nederland, met relatief zelfs meer jihadisten dan in bijvoorbeeld Amsterdam. Wat kunnen we daar aan doen? Basti praat erover met Stijn Sieckelinck, onderzoeker en docent van de UU, en met Susanne ten Doesschate, kartrekker van het project 2GetThere hier in Arnhem.

Opgravingen in Meinerswijk 
In Meinerswijk wordt momenteel een Romeins fort zichtbaar gemaakt. Het heeft bijna tweeduizend jaar onder de grond gelegen, en nu worden de contouren van het hoofdgebouw zichtbaar gemaakt. Basti praat erover met stadsarcheoloog Martijn Defilet.

Topsport en gezondheid
Shanne Braspennincx zou met groot gemak naar de Olympische Spelen gaan. En ze was de op-een-na beste baanwielrenster van de wereld, dus ze zou thuiskomen met een medaille ook! En toen… kreeg de 24-jarige Arnhemse een hartaanval. Op welke manier verandert dat een sporter, en hoe verandert dat een mens?

Plaats een reactie