Show 11 | 30 mei 2017 | Theater Het Hof

Arnhem moet in de canon!
Leuk, die expo van de Canon van Nederland, die vanaf 22 september te zien is in het Openluchtmuseum. Maar wil je wel geloven dat Arnhem er in het geheel niet in voor komt? Schande! Drie Arnhemmers komen daarom hun pleidooi houden voor iets ‘Ernhems’ in de canon, waaronder een nu nog mysterieuze afgevaardigde van Loesje.

Gay Capital Arnhem
Lang voordat Amsterdam roze kleurde had Arnhem al een rijke traditie op het gebied van homoplekken. Er gebeurde van alles in de openbare toiletten en we hadden hier de grootste ‘nichtenkit’ van heel Nederland: de Entre Nous. Maarten Venhovens vindt dat Arnhem zich veel meer mag profileren als Gay Capital. Hij is actief bij de politieke partij Verenigd Arnhem en was mede-organisator van het Hand-in-Hand event. Hoe wil hij de roze cultuur in Arnhem bevorderen?

Modekwartier 
De ambities voor het Modekwartier waren niet mis. Het samenvoegen van creatieve ondernemers en inwoners van Klarendal. Maar ook een stop op het verdere verval van de wijk. Is dat er ook van gekomen? Modeontwerpster Mirte Engelhard is gevestigd in het kwartier. Zij weet van de hoed en de rand en komt er graag over vertellen, samen met Berry Kessels, manager ‘wonen’ bij Volkshuisvesting Arnhem.

Eusebius kerk
De Eusebiuskerk staat al meer dan acht jaar in de steigers en nog steeds wordt er door gerestaureerd. Petra Stijn is er directeur en komt Basti bijpraten over de historie en de toekomst van de kerk. Wat is er fout gegaan bij de wederopbouw in de jaren negentig? En zal de kerk op tijd af zijn voor de 75e herdenking van de Slag om Arnhem, in 2019?

 

Foto: Openluchtmuseum.