Show 12 | 27 juni 2017 | Theater Het Hof

​Een nieuwe grondwet
Onze huidige Grondwet telt maar liefst 142 artikelen en stamt uit een tijd waarin mensen nog in schoudervullingen geloofden. Hoog tijd om dat ding te vernieuwen! Vond althans Paul Scholten, burgemeester van Arnhem tussen 1989 en 2001. Vorig jaar verscheen van hem in slechts 25 artikelen de Schets van een Korte Grondwet. Op welke manier gaat deze herziene grondwet ons vertrouwen in de democratie herstellen?

Openlucht Museum directeur Willem Bijleveld over de canon
Wij Arnhemmers zijn heel bescheiden. Ja toch? Des te specialer dus, dat een ‘nationaal ding’ als De Canon van Nederland vanaf 23 september te zien is in onze stad, in het Nederlands Openluchtmuseum. Basti gaat erover in gesprek met Willem Bijleveld, directeur van het museum.

Afstudeerders aan ArtEZ
Met de ArtEZ finals die deze week plaatsvinden, is Arnhem weer een flinke lading kunstenaars rijker. Basti gaat in gesprek met drie opvallende afstudeerders: Ruby Russell van Fashion, Max Urai van Creative Writing en Willem de Haan van Fine Arts. Wat heeft de opleiding hen gebracht? En hoe kijken zij aan tegen de zin (en onzin) van kunst?

Arnhemse filmmaker
“Als je blijft fietsen, ga je niet dood.” Dat is het motto van een groepje oude mannen, die de dood proberen voor te blijven door te fietsen. Filmmaker Arno Kranenborg volgde de mannen met de camera, resulterend in de documentaire “Demarrage”. Morgenavond komt hij er over vertellen in de laatste Herman Centraal van dit seizoen!