Show 16 | 6 februari 2018 | Theater aan de Rijn

BUDDIES VAN ZEDENDELINQUENTEN
‘Geen nieuwe slachtoffers’, luidt het voornaamste doel van COSA, het project waarin een vijftal ‘buddies’ wekelijks iets ondernemen met een vrijgekomen zedendelinquent. En dat lijkt te werken, want de recidive bij deelnemers in dit project daalde met 75 procent. Basti praat met buddies Misha en Yonica en met Ivet Lohschelder van Reclassering Nederland over het geheim achter dit grote succes.

BURGERS’ ZOO DIRECTEUR ALEX VAN HOOFF
Gedurfde vernieuwingen én een bijzondere aandacht voor natuurbeleving -en bescherming. In een notendop is dat de filosofie achter dierenpark Burgers’ Zoo. Niemand minder dan directeur Alex van Hooff is bij ons te gast om er alles over te vertellen. Daarnaast praat Basti met hem over de Future for Nature Award, dé prijs voor natuurbeschermers wereldwijd, waar het dierenpark al tien jaar hoofdsponsor van is.

FUCKUP NIGHTS
Een verademing in tijden van narcistische statusupdates over nieuwe banen, trouwerijen en hippe feestjes: Fuckup Nights. Wereldwijd gebeurt het al een aantal jaar en nu ook in Arnhem. In een praatje van zeven minuten delen mensen een mislukking. Als een soort rouwverwerking, natuurlijk ook ter vermaak, maar vooral om van te leren. Initiatiefnemer Jos Meijering komt erover vertellen en brengt iemand mee die een ‘fuck up’ komt delen. Wie, dat is een verrassing. Stay tuned!

SLECHTE LUCHT IN ARNHEM
Een ademteug nemen in Arnhem is minder gezond dan je misschien denkt. Volgens metingen van Milieudefensie Arnhem hoort onze groene stad tot de zeven slechtste steden als het om luchtkwaliteit gaat. Te gast is SP-raadslid Paul Kusters en Arnhemmer Ipe van der Deen. Samen met Milieudefensie voerde Ipe een grote rechtszaak tegen de Staat der Nederlanden om schone lucht te eisen, waarover de rechtbank op 27 december een teleurstellende uitspraak deed. Wat mogen we verwachten van het hoger beroep dat Milieudefensie dinsdag 23 januari aankondigde?

REGISSEUR MART VAN BERCKEL OVER ‘BLINDEN’
Gemiddeld kijk je acht uur per dag naar een beeldscherm waarop de wereld aan je voorbij flitst. Maar neem je weleens de tijd om echt te kijken? In ‘Blinden’ nodigt theatermaker Mart van Berckel je uit bij een theatrale ervaring die jouw waarneming op scherp zet en de fantasie prikkelt. Er wordt een scène gespeeld uit het stuk en daarna praat Basti met regisseur Mart van Berckel.