Show 2 | 19 april 2016 | Theater Het Hof

Chimpansee overleden
Een van de oudste chimpansees ter wereld is overleden in de Arnhemse dierentuin. ‘Mama’, zoals ze heet, is bovendien de eerste chimpansee die door wetenschappers gedragsmatig goed is onderzocht. We weten dus veel over haar karakter. Primatoloog Patrick van Veen komt erover vertellen.

Robotchirurgie
Het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate is (zowel nationaal als internationaal) vooruitstrevend als het gaat om robotchirurgie. Chirurg Carl Wijburg komt vertellen over de mogelijkheden en de gevaren.

Liefde voor boeken
Het boek heeft het moeilijk: de boekenverkoop daalt al jaren en vooral jonge mensen lezen steeds minder. En daarom is het zo gaaf te ontdekken dat er jonge Arnhemmers zijn die tegen de stroom in zóveel van boeken houden dat ze ze niet alleen maken, maar er zelfs prijzen mee winnen. Ik ga praten met uitgeefster Marije Sietsma en ontwerpster Annelou van Griensven.

Nieuw AZC in Arnhem-Zuid
Het Midden-Oosten staat in brand en steeds meer burgers zoeken een veilig heenkomen. In de zoektocht naar meer opvanglokaties is een oud verpleeghuis in Arnhem-Zuid gevonden waar deze mensen zullen worden opgevangen. Basti praat erover met twee vrijwilligers die morgen de eerste 86 nieuwe bewoners welkom gaan heten.