Show 3 | 21 juni 2016 | Theater Het Hof

Prostitutie
Dit jaar is het tien jaar geleden dat de rode lampen uitgingen, hier even verderop in het Spijkerkwartier. Maar dat wil niet zeggen dat er geen prostitutie meer plaatsvindt in de stad. Wat wellicht weinig mensen weten is dat Arnhem een succesvol project heeft om prostituees die dat graag willen, te laten stoppen met het vak. Ik ben benieuwd hoe dat project er uit ziet. Dus heb ik twee gasten uitgenodigd die daar alles vanaf weten: Tamara Visser van IrisZorg, en Monique die meer dan twintig jaar lang prostituee geweest in Arnhem en nu andere prostituees helpt om ook die stap te maken.

Popupkerk Arnhem
De kerken lopen al decennialang leeg. Het probleem is: de behoefte aan zingeving blijft… Daarom is een groep jonge mensen een Popupkerk gestart. En wat dat is, ga ik vragen aan Matthias voor de Poorte. In het dagelijks leven is theatermaker, maar onlangs haalde hij het initiatief vanuit Amsterdam naar Arnhem.

Creative Writing aan ArtEZ
Aanstaande donderdag begint een driedaags literatuurfestival in Arnhem, genaamd NIEUWE TYPES. Een week lang is er literatuur in Arnhem, ook weer met grote namen als Abdelkader Benali en Ingmar Heytze, maar wat er óók gebeurt, en wel op zaterdagavond in de Showroom, is dat 11 studenten van de opleiding Creative Writing hun eindwerk aan de buitenwereld laten zien. Een van die afstudeerders is vanavond hier: Koen Frijns.

Madonna
We gaan het hebben over de meest succesvolle vrouwelijke artiest aller tijden, de Godess of Pop: Madonna. Of eigenlijk gaan we het niet over haar hebben, maar over haar dansers. Over zes topdansers die in de jaren ’80 met haar de wereld over reisden, en die op hún beurt rolmodellen van emancipatie werden. De Arnhemse filmmaker Ester Gould maakte een prachtige documentaire over deze dansers.