Show 6 | 29 november 2016 | Theater Het Hof

Eenzaamheid
John Jansen richtte samen met Ellen Brussen Stichting Eenzame Dood op. Jansen komt praten over zijn diepe overtuiging dat niemand moederziel alleen zou mogen sterven. Met het steeds individueler worden van onze samenleving, is eenzaamheid een groeiend probleem.

​Arnhemse kinderboekenschrijfster
Yvonne Jagtenberg won onlangs de Zilveren Penseel, een belangrijke jaarlijkse prijs voor illustratoren van jeugdliteratuur. Basti Baroncini gaat met haar in gesprek over haar bekroonde boek Hondje én natuurlijk over het vak van illustrator.

De Kempenaer Advocaten
Het oudste advocatenkantoor van Nederland, het Arnhemse De Kempenaer Advocaten bestaat deze maand 200 jaar. Oprichter Jacob Mattheus de Kempenaer schreef in 1848 mee aan de Nederlandse grondwet en was ook voor de stad Arnhem van grote betekenis. Johan Carel Bierens de Haan van het historisch genootschap Prodesse Conamur weet alles over het boek dat speciaal voor de gelegenheid is verschenen.

Eerlijke mode
Els Bugter is eigenaar van het innovatieve en grensverleggende kledinglabel tous les chéris. Niet alleen is ze een van de eersten die kleding maakt van – legaal geteelde – hennepplantjes, ze wil ook het maakproces van kleding inzichtelijk maken voor de consument.