Show 7 | 31 januari 2017 | Theater Het Hof

Uitsterfbeleid woonwagens
Arnhem is de eerste stad in Nederland die stopt met het uitsterfbeleid van woonwagens. En dat werd hoog tijd, zegt Tjaja Weiss, dochter van de wereldvermaarde Tata Mirando. Op 31 januari komt Tjaja Weiss vertellen over Roma, Sinti, reizigers, en wat nou eigenlijk de charme is van leven in een woonwagen.

Arnhemse dichters
Op 31 januari zitten we middenin de poëzieweek, en dat is een mooie aanleiding om in gesprek te gaan met twee Arnhemse dichters. Estelle Boelsma bracht onlangs haar eerste ‘full-length’ poëziebundel ‘Alles is een onderbreking van de lege ruimte’ uit, die goed werd ontvangen met onder meer een recensie in De Groene Amsterdammer. Aan de andere kant van het poëtisch spectrum bevindt zich Ûltsje van Gorkum die als dichter Û met zijn Afhaalpoëzie al jarenlang festivals dichterlijke diepgang geeft.

Ónder het Kerkplein
Stadsarcheoloog Martijn Defilet komt vertellen wat er nou eigenlijk onder het Kerkplein ligt. Er wordt al wekenlang archeologisch onderzoek gedaan, voorafgaand aan de bebouwing van het plein. We weten dat dit deel van Arnhem al zeker 1100 jaar bewoond wordt, dus de kans op interessante archeologische vondsten is groot. Martijn neemt natuurlijk wat recente oogst mee waar hij op zijn eigen aanstekelijke wijze over uit zal weiden.

Arnhemse schoenenfabriek
Martijn Duk opende onlangs een mini-schoenenfabriek in Arnhem, samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hij laat een aantal handgemaakte schoenen van Dukskoen zien, en vertelt over zijn bevlogen project.