Show 9 | 28 maart 2017 | Theater Het Hof

Blauwe Golven
De meeste Arnhemmers kennen de iconische Blauwe Golven als de spannendste parkeerplaats van Nederland. Maar het is ook een vermaard kunstwerk dat nu teloor dreigt te gaan. Mag een kunstwerk worden gesloopt, wanneer we een beter plan hebben voor de locatie? Ik praat erover met onder andere beeldend kunstenaar Joep Sterman.

Felicita Vos
Middenin de Boekenweek verschijnt de tweede roman van de Arnhemse schrijfster Felicita Vos. Maar veel belangrijker is natuurlijk dat ze te gast is bij mij! Het gesprek zal gaan over haar boek, Spaans Bloed. Ook ben ik erg benieuwd naar hoe het is gesteld met het literaire klimaat in Arnhem.

Arnhemse yogastroming
In de yogalessen van Rainier Isendam is een flexibele en sterke geest net zo belangrijk als een flexibel en sterk lichaam. Vanuit deze filosofie en onder de naam Yoga Universalis ontwikkelde deze Arnhemse yogadocent een eigen manier van lesgeven die volgens hem uniek is in Nederland. Daar wil ik graag het fijne van weten.

De bijzonderste bomen van Arnhem
Een gesprek over bomen? Ga ik dat echt doen? Ja dus! En niet met de minste. Jeroen Glissenaar is sinds 2000 beheerder van park Sonsbeek en Zypendaal. Maar hij maakt zich zorgen. Het gaat namelijk niet goed met een aantal beeldbepalende bomen in Zypendaal. Daarom bedacht hij een reddingsplan. Biedt een specialistische bomenwacht uitkomst?